No account yet?
Home
The Classicamiga Forum Print E-mail
(2 votes)
Written by Harrison   
Thursday, 30 November 2006

Apologies  

Classicamiga would like to apologise for the current issues being experienced with our forums.  
 
On the 15th November the server hosting our forums suffered a hardware failure.  Due to the nature of the hosting, backups of the board data were in the hands of the forum host, and we took it for granted that they were backing up the forums regularly.  This appears to have not been the case as the backup they used to restore the forums was from March 2006, meaning our forum is missing the past 8 months worth of posts and topics, along with all board settings and structure changes.
 
Due to this failure they are still currently trying to recover the lost data for the board using data recovery on the damaged harddrive. They have just updated the situation by saying they finally hope to be able to recover what they can this week.  
 
Until they do recover the data, if you visit the forums you will find many topics with broken posts and a message saying posts are currently missing.  Hopefully once restored these missing posts will return, along with many forums that were added since March and are also currently missing completely.  If you wish to post a topic or message on the board please create a new topic.  Do not post in any broken topics as these posts might be lost when the final recovery takes place. 

The forums are moving 

Due to the bad management of the backups and the long downtime this has caused (now two weeks+) we have decided to part company with our current forum hosting company. 
 
We don't wish to lose any of our many years worth of forum topics and posts so we are waiting for the current host to finish restoring the data before we request a copy of the database ready for the move.  Once moved the forum will be hosted and managed by classicamiga itself.  This will ensure we can maintain a regular backup of the forum database. 

Switching forum software 

The current board is using a version of Invision Power Boards (IPB) forum software and it was a choice between switching to the latest self managed version of the same forum software, or look for something better.  After much research and testing we have decided to stop using IPB forum software for our forums and switch to vBulletin (vB) board forum software instead as it offers much greater scope for customisation and expansion to fully realise the goals we have in mind for the forum in the future.  

Progress  

Stay tuned for updates on the progress of the new forums.  This news item will be updated to keep you up to date on the progress of the new forum and we will announce here when it will be live.   At the moment we cannot do anything until the old forum host restores what data they can.  Once this is achived the new forum will be launched as soon as possible. 
 
I would like to take this opportunity to thank all of classicamiga regular members for making our community a great place to be.  We hope the forum problems don't stop you visiting and please explore the website while you are waiting for the forums to be fully restored. 
 
Please use the comment feature below this article to comment on your thoughts regarding the forum and it's imminent move.
Hits: 4394
Comments (4)Add Comment
alexj2002
30 November, 2006


...
Thanks for keeping us updated, they're sure taking their time with the restoration smilies/angry.gif

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
v85rawdeal
03 December, 2006


...
Hopefully when it is all under your control things will go a lot smoother for you. Good luck with it all smilies/sad.gif

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Harrison
04 December, 2006


...
Invisionfree have now installed their server upgrades and the board is now running the the new z1 server at the moment (which you may notice from the forum url once you are on the forum.

The restored data is still not back though which is sad news. Accourding to the support forums they seem to have the recovered data from the old system now and are looking at what can be retored. Fingers crossed our posts are included.

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Submeg
14 January, 2007


...
Hey, sounds awesome....only just got on the net...having no computer makes it difficult! Well sounds good, but I'm trying to register and have activated my account, but I can't log in....strange. Hope you can help work this out Harrison. Cheers.

Happy New Years to all.

Submeg

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0

Write comment
You must be logged in to a comment. Please register if you do not have an account yet.

busy
Last Updated ( Thursday, 30 November 2006 )
 
< Prev   Next >